Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

01. 06. 2018. 12:49   >>  12:39 3

"POLITIČKA ELITA OTUĐENA"

Grabar-Kitarović opet kritikovala Vladu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, na svečanom otvaranju svoje kancelarije u Osijeku, izrekla je mnoštvo kritika na račun političkih elita i pozvala na zajedničke napore u rješavanju problema.

"Mnogi građani osjećaju nepravdu jer sistem nije jednak prema svima, političke elite su se otuđile od naroda pa se čude da bujaju tzv. populističke opcije. No, problem nijesu te opcije, problem je što politika mora izaći iz zagrebačkih salona i osjetiti što narod želi. Hrvatski narod želi pristojan i normalan život, gdje neće razmišljati može li udržavati jedno ili dvoje djece, hoće li ga čekati ovrha ako ne plati račun za telefon, život u kojem će radnik imati pristojnu platu, a poslodavac biti rasterećen državnih nameta. To su razlozi zbog kojih mladi odlaze iz države. Kada najbogatija regija ostaje bez ljudi, Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem onda je to poziv na uzbunu", rekla je Grabar-Kitarović.

Kako prenosi HRT, prozvala je Vladu da nije adekvatno odgovorila na demografsku krizu i istakla da je krajnji trenutak da se donesu konkretne mjere.

"Zato sam predložila sazivanje zajedničke sjednice. To je bila moja dužnost prema građanima", dodaje ke predsjednica Hrvatske.

Izrazila je žaljenje što je Vlada odbila njen prijedlog i najavila da će 11. juna predstaviti mjere koje je pripremila sa svojim savjetnicima.

Grabar-Kitarović je pohvalila je inicijativu Mosta "Pokret ostanka".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније