Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 05. 2018. 17:15   >>  17:06 27

ZVANIČNO

Dodik kandidat za člana Predsjedništva BiH

Sadašnji predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik biće kandidat vladajuće koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH, dok je kandidatkinja za predsjednika RS Željka Cvijanović, aktuelna premijerka RS.

To je danas odlučio Glavni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je Dodik lider.

Opšti izbori i BiH održaće se 7. oktobra.

"Republika Srpska je jedini prioritet moje politike, a RS će biti ojačana i snažna mojim izborom za srpskog člana Predsjedništva BiH", izjavio je Dodik nakon što je zvanično potvrđenja njegova kandidatura.

On je naveo da će SNSD voditi predizbornu kampanju pod sloganom "Pod zastavom Srpske"

Dodik se poslije dva mandata, po Ustavu RS, nije ponovo mogao kandidovati za predsjednika RS, pa je odlučio da na oktobarskim opštim izborima ide u trku za poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH.

Njegov glavni rival biće aktuleni srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koga je nominovao opozicioni Savez za promjene.

Glavni protivkandidat Cvijanovićevoj biće Vukota Govedarica, lider Srpske demokratske stranke (SDS), iza čije kandidature stoji opozicioni blok "Savez za promjene".

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније