Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

26. 05. 2018. 07:25 >> 07:21
21

DODIK PUTINU

Amerika bi da spriječi ruski uticaj u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kako se navodi Dodik je Putina "upoznao sa projektima usmjerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavajanjima Amerikanaca za medije i program sprečavanja ruskog uticaja".

Dodik je za RTRS, nakon sastanka održanog na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, izjavio da "Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma". 

On je uputio Putinu poziv da posjeti Banjaluku i kazao da je njihov sastanak protekao u atmosferi prijateljstva i razmjeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Stpskoj, BiH i regionu. 

"Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj", izjavio je Dodik. 

Navodi se da je predsjednik Srpske rekao da je na sastanku razgovarano i o dosadašnjoj i budućoj saradnji Republike Srpske i Ruske Federacije. On je rekao da je razgovarano o novim projektima koje bi trebalo da otpočnu, prije svega o rekonstrukciji dvije termoelektrane i pomoći u nabavci helikoptera za potrebe Civilne zaštite Republike Srpske. 

Dodik je zahvalio Putinu za sve što je Rusija učinila na ekonomskom i političkom planu kako bi zaštitila bazične interese Republike Srpske. 


Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније