Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

24. 05. 2018. 10:17 >> 10:08
31

VULIN SAOPŠTIO

"SPC neće određivati politiku prema Kosovu"

Srpska pravoslavna crkva (SPC) je jedna od najpoštovanijih institucija i njene preporuke o Kosovu ćemo poštovati, ali to neće odrediti državnu politiku, kaže ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin.

On je za TV Pink rekao da se SPC duguje pažnja, poštovanje i zahvalnost za sve sto je radila oduvijek, ali da je Srbija sekularna država gdje političari, koje je narod izabrao na izborima, donose odluke.

"Crkva daje preporuke i mora se govoriti sa poštovanjem o tome. Da li će to opredijeliti državnu politiku i odrediti da može samo tako i nikako drugačije - pa neće", rekao je Vulin. 

Kako kaže, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima u crkvi iskreno i veliko poštovanje za ono što radi, ali i da se mora razumjeti da crkva ima svoje stavove po pitanju Kosova, ali da to ne znači da bezuslovno mora tako da se radi. 

"Crkva je pastir svog naroda i ona da preporuku, ona kaže kako i šta misli i o tome mora da se vodi računa. Naravno da će SPC biti uz svoju državu kao što je uvijek i bila. Nađite mi vrijeme u istoriji našeg naroda kada je crkva bila protiv svoje države", naglasio je Vulin.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније