Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 07. 2013. 22:51   >>  26. 07. 2013. 08:16 24

BOG, PA RUSIJA

Irinej Putinu: Pomaži kod Crnogoraca

Srpski patrijarh Irinej, kako su navele Večernje novosti, od ruskog predsjednika Vladimira Putina, zatražio je da „podrži slobodno djelovanje SPC u Makedoniji i Crnoj Gori''.

Šef ruske države primio je predstavnike pravoslavnih crkava u znak praznovanja 1025. godišnjice krštenja Rusije.

Irinej je poručio da je srpski narod zahvalan na podršci koju Rusija pruža , naročito oko rješavanja konflikta na Kosovu.

"Vi kao predsjednik Ruske Federacije uradili ste i radite mnogo da podržite Srbiju u sadašnjem istorijskom periodu. Prije svega, imam u vidu pravednu i principijelnu poziciju Rusije oko rješavanja konflikta na Kosovu, kolijevci SPC i srpske države. Molim vas da i dalje podržavate cjelovitost Srbije", naglasio je Irinej.

Patrijarh SPC-as se posebno zahvalio Putinu za to što je Srbija odabrana za realizaciju projekta "Južni tok“, jer će to "dovesti do oživljavanja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta".

On je zamolio je Putina i da pomogne da se obave završni radovi unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save:

"U našem narodu postoji izreka: "Bog, pa Rusija", i osim u Boga, mi se nadamo samo u Rusiju. Nemamo čime da uzvratimo vama, osim našom iskrenom zahvalnošću, ljubavlju i toplim molitvama za bratski veliki ruski narod", Kazao je Irinej.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније