Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

20. 05. 2018. 15:34   >>  15:26 16

ERDOGAN U SARAJEVU

"Nećemo napustiti BiH na putu ka NATO-u"

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Sarajevu da će Turska nastaviti da pruža podršku očuvanju teritorijalne cjelovitosti i suverentiteta BiH, kao i da nikada neće osnašustiti BiH na putu ka NATO-u.

On je rekao da mu je zadovoljstvo što poslije tri godine dolazi u BiH, zahvalivši predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću na gostoprimistvu koje mu je ukazao.

On je dalje rekao da je sa Izetbegovićem razgovarao o političkim, kulturnim, turističkim, infrastrukturnim i poljoprivrednim pitanjima.

Navodeći da Turska u pogledu jačanja infrastrukture pruža jaku podršku kompletnoj regiji, Erdogan je ocijenio da će turske kompanije više raditi i na projektima infrastrukture u BiH.

"Veliku važnost pridajemo i regionalnim odnosima. Nastavljamo s implementacijom trojnih mehanizama između Turske, BiH, Srbije i Hrvatske", naveo je on.

Erdogan je podržao aktiviranje Akcionog plana za ulazak BiH u NATO (MAP), naglašavajući da Turska "nikada neće ostaviti BiH na putu ka NATO-u".

"Očekujem da okončate djelovanje svih Gulenovih struktura u BiH"

"Nakon pokušaja vojnog udara, želim da se zahvalim BiH za podršku koju je pružila Turskoj i mom narodu", istakao je predsjednik Turske, dodavši da očekuje da BiH okonča djelovanje svih struktura Fetulafa Gulena - FETO na teritoriji te zemlje.

BiH će za to, kako je kazao, imati podršku Turske.

"Nastavićemo pružati podršku BiH na svim poljima. Mi nemamo nikakvu skrivenu namjeru prema BiH, osim namjere prosperiteta", kazao je Erdogan.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je posle sastanka sa Erdoganom da BiH i Turska imaju odlične odnose i da se saradnja dvije zemje manifestuje kroz veliki broj potpisanih sporazuma.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније