Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Mina ]

17. 05. 2018. 22:45 >> 22:39
2

TUSK PORUČIO

"Z.Balkan nema gdje sem u EU"

Evropska unija (EU) jeste i ostaće najpouzdaniji partner čitavog Zapadnog Balkana, poručio je predsjednik Evropskog savjeta, Donald Tusk.

On je na konferenciji za novinare nakon plenarne sesije Samita Evropska unija – Zapadni Balkan saopštio da je danas reafirmisana posvećenost evropskoj perspektivi regiona, saopšteno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

„Razgovarali smo o ekonomskom, digitalnom i infrastrukturnom povezivanju. Između ostalog, dogovorili smo se da radimo na smanjenju cijena rominga i da stvorimo što povoljnije uslove za privatne investicije omogućavajući dobijanje bankarskih garancija", rekao je Tusk.

On je poručio da agenda povezivanja nije ni alternativa ni zamjena za proširenje.

"To je način da iskoristimo vrijeme između kako naši građani ne bi morali da čekaju na benefite EU integracija. Ne vidim drugu budućnost za Zapadni Balkan osim EU. Nema alternative, nema plana B“, zaključio je Tusk.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније