Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr,I.Š. ]

17. 05. 2018. 12:17 >> 12:08
2

HRVATSKI PORTAL

Index.hr do sada "smijenio" pet ministara

Hrvatski portal Index.hr je objavio danas da je do sada, svojim pisanjem o raznim aferama,smijenio pet ministara.

 

 

 

Martina Dalić je peta na listi ministara koje je, svojim pisanjem, smijenio Index.Ovom rečenicom portal počinje tekst i nabraja sva imena ministara čije afere su razotkrili i tekstovima uticali da odu sa ministarskih pozicija.

1. Miomir Žužul

Prvi je pao Miomir Žužul, ministar vanjskih poslova u prvoj Sanaderovoj vladi.

"Ovu sam odluku donio nakon što sam dobro razmotrio sve razloge za i protiv takvog postupka te nakon što sam došao do zaključka da bi moje ostajanje na položaju kojeg ste mi povjerili postalo prevelikim opterećenjem za vladu Republike Hrvatske i za Ministarstvo kojem sam na čelu", govorio je davne 2005. Godine, tada već bivši ministar.

Kako je došlo do toga da Žužul "postane opterećenje vladi"? Tako što je Index objavio da je Žužul preko supruge primio 500 000 kuna mita u aferi Imostroj.

2. Ivica Kirin

Ako ste zaboravili na Miomira Žužula, čovjeka osebujnog izgovora engleskog jezika, i na njegovo ministrovanje, možda niste na Ivicu Kirina, zvanog Jubito.Ministar unutrašnjih poslova, takođe u Sanaderovoj vladi, koji se proslavio redikuloznim izjavama, morao je otići samo četiri dana nakon što je Index objavio aferu Vepar. Bilo je to 2007. godine. Otkrili smo, naime, da ministar u vladi lovi veprove po Bilogori s tadašnjim haškim optuženikom, generalom Mladenom Markačem.

3. Slavko Linić

Posebno je značajan pad Slavka Linića, moćnog ministra finansija, kojeg je smijenio tadašnji premijer nakon pisanja Indexa.

"Rekao sam mu da nema moje povjerenje i da ne vidim kako bismo mogli nastaviti ovu saradnju. Za njegovog nasljednika ću predložiti Lalovca", rekao je Milanović na vanrednoj konferenciji za medije 2014. godine.

Kao jedan od glavnih razloga za smjenu naveo je Linićeva ondašnjeg pomoćnika Branka Šegona.Šegon je bio glavni akter afere Pomoćnik.

4. Mijo Crnoja

Mijo Crnaja ostaće zapamćen kao hrvatski ministar s najkraćim stažem ikad. Na ostavku koju je podnio početkom 2016. prisililo ga je Indexovo otkriće da je taj kratkotrajni ministar branitelja prijavljen na lažnoj adresi.Crnoja je, naime, kao svoju adresu prijavio samoborsku adresu Gradna 85/G.

Na toj adresi pronašli su baraku sklepanu od starih transportnih paleta. U njoj ormar i štednjak na drva, bez dimnjaka. Odmah je bilo jasno da ministar ne živi u potleušici u samoborskoj industrijskoj zoni.Mijo Crnoja ostavku je dao u četvrtak nakon dva maratonska sastanka u Banskim dvorima.

Pao je samo tri dana nakon objave Indexa, a ministar branitelja bio je svega šest dana. Nakon Indexovog otkrića obrisao je adresu iz životopisa.

5. Martina Dalić

Niz je danas nastavila Martina Dalić. Ona je danas morala podnijeti ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i ministrice privrede. Index je prošle sedmice otkrio aferu Hotmail.

"Kao što je premijer istakao, u dogovoru s njim podnijela sam neopozivu ostavku. U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti interesa oko Agrokora odjednom ispada da sam ja postala teret vladi", izjavila je podnoseći ostavku Dalić, tako još jednom pokazavši koliko je posvađana s realnošću.

Dodala je i da očekuje da se istraži tko je objavio e-mailove.

Bivšoj ministrici možemo odati tajnu - objavio ih je Index. I stavio petu kvačicu na popis smijenjenih ministara čije smo prljavštine otkrili.

I ne namjeravamo stati,poručuje Index na kraju teksta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније