Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92,I.Š. ]

17. 05. 2018. 11:11   >>  11:02 12

VOJSKA KOSOVA

Mediji: Kosovska vlada pokrenula "plan B"

Vlada Kosova pokrenula je "plan B" za transformaciju KBS u vojsku, jer je zbog veta srpskih poslanika nemoguće to učiniti putem ustavnih amandmana, piše prištinska Koha ditore.

 

 

 

Novi plan za transformaciju Kosovskih bezbjednosnih snaga, kako se navodi, predviđa period od 10 godina tokom kojeg će biti izvršena tranzicija.

Zakonski paket koji se odnosi na organizacionu strukturu KBS poslat je kancelariji premijera i nakon što prođe kroz proceduru biće predstavljen kabinetu vlade.

Zatim se šalje na glasanje u skupštinu. Dokument ne predviđa odmah transformaciju, kako što je pokušano prije četiri godine, već će ukloniti neka ograničenja u vezi sa kapacitetom, mandatom i misijom KBS, prenio je list.

U kancelariji premijera potvrdili su da je zakonski paket za KBS poslat iz relevantnog ministarstva, da je stigao u vladu, ali da se još nije našao na sjednici vlade.

"U interesu vlade je da se ovo dogodi što prije, ali uvijek u saradnji sa strateškim partnerima", naveli su iz kancelarije premijera za Kohu.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније