Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2018. 21:52   >>  21:49 4

U KRAJNJEM SLUČAJU

BiH će zbog migranata zatvoriti granicu

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da postoji mogućnost da BiH zatvori svoje granice ako se nastavi pojačan dolazak migranata u zemlju.

Mektić je poslije sjednice Savjeta bezbjednosti BiH, na kojem je razmatran akcioni plan za rješavanje tog pitanja, rekao da vlasti neće dozvoliti da BiH bude žrtva neodgovornosti bilo koje zemlje i migrantske krize, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, BiH je u opasnosti da se suoči sa velikim problemom u vezi sa dolaskom migranata zato "što se neke zemlje neodgovorno odnose prema tom problemu i ne vode računa o drugima".

"Ako treba zatvoriti granice, i to ćemo učiniti i ka tome se i ide, uključićemo i druge agencije i Oružane snage BiH ako bude potrebe", istakao je Mektić.

On je dodao da će BiH poslati jasnu poruku EU, prema kojoj migranti "nijesu problem ni zapadnog Balkana ni BiH, već su problem EU".

"Problem ovih migracija počinje iz EU, iz Grčke, i ne možemo sad mi biti prepušteni sami sebi. Tražimo da se EU uključi u sve ovo", naglasio je ministar bezbjednosti BiH.

Mektić je još kazao da se u okruženju stvara atmosfera da, "na neki način, BiH bude žrtva migrantske krize".

"Neke države u našem okruženju olako prilaze problemu i puštaju migrante u BiH. Prema Hrvatskoj imamo ozbiljne probleme, jer Hrvatska sve ozbiljnije zatvara taj prostor. Mi ne želimo da budemo prostor gdje će se koncentrisati veliki broj migranata bez ikakvog rješenja", naglasio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније