Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 05. 2018. 10:20   >>  10:11 20

LIDER LDP

Jovanović:Vučić da se jasno suprotstavi Crkvi

Predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je u javnom interesu da svi, a posebno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prestane sa laganjem naroda o Kosovu i da se jasno suprotstavi Crkvi i svima koji narod opet hrane mitovima i fantazijama.

 


 

"Javni interes nas obavezuje, sve nas, a Vučića posebno, da prestane sa decenijskim manirom laganja naroda, i da se jasno suprotstavi Crkvi i svim onima koji se guraju pod njihove skute i u 21. vijeku nas opet hrane fantazijama, mitovima i legendama", kaže Jovanović za današnje izdanje lista Danas.

On smatra da Crkvu ne interesuje da traži oprost grijehova koji su sa njenim blagoslovom zločinci počinili širom Kosova, niti ih interesuje što bi se svaki dan u Srbiji pretvorio u 24. mart ukoliko bi neko ponovo sprovodio politiku koju oni prpovijedaju.

"Ne mogu da likujem nad činjenicom da se Vučić nalazi pod ogromnim pritiskom da riješi kosovsko pitanje.

Moju i podršku LDP-a su imali svi koji su htjeli da presijeku taj Gordijev čvor", kaže Jovanović i naglašava da nije dovoljna Vučićeva želja, njegova lična politička promjena, ili njegov odnos sa Tačijem (predsjednikom Kosova Hašimom) da bismo stavili tačku na problem Kosova.

"Moramo da promijenimo društvo, da društvo to prihvati, ako su promjene lične i svode se na odnos Vučića i Tačija, onda će konačno rješenje biti samo izvor novih frustracija", kaže Jovanović.

On takođe smatra da će se time što će Kosovo postati član UN samo promijeniti rovovi u kojima se nalazimo, a sukob će ostati isti.

"Niti će kosovski Albanci pronaći sreću tim članstvom u UN, niti mi svoju sreću možemo da gradimo na pokušajima da ih u tome spriječimo, a koji su unaprijed osuđeni na neuspjeh", kaže Jovanović.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније