Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

07. 05. 2018. 08:17 >> 08:10
11

U ISTANBULU

Potpisan memorandum o autoputu Sarajevo-Beograd

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, u Istanbulu je, tokom tursko-srbijanskog biznis foruma, sa turskom građevinskom kompanijom "Tasjapi" potpisala Memorandum o saradnji koji se odnosi na izradu projekata za izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo i rehabilitaciju regionalnih puteva u Sandžaku.

Kako je saopšteno iz srbijanskog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na osnovu memoranduma, turska kompanija treba da uradi tehničke i finansijske predloge nekoliko infrastrukturnih projekata u Srbiji.

To su gradnja obje dionice autoputa Beograd-Sarajevo koje se nalaze u Srbiji, od Kuzmina do Sremske Rače, i od Požege do Kotromana, odnosno granice sa Bosnom i Hercegovinom, kao i rehabilitacija regionalnih puteva Novi Pazar–Tutin i Aljinovići–Sjenica–Novi Pazar.

Ministrica Mihajlović je izjavila je da je izgradnja autoputa od Beograda do Sarajeva, od velikog značaja za čitav region i da će donijeti samo dodatnu stabilnost.

Mihajlović je članica državne delegacije koju predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a koja je od juče u dvodnevnoj posjeti Turskoj.

Najavljeno je da će danas u Ankari, nakon razgovora dvojice predsjednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, Mihajlović potpisati i Memorandum o razumijevanju i saradnji u aktivnostima istraživanja i razvoja u oblastima saobraćaja između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Ministarstva saobraćaja, pomorstva i komunikacija Republike Turske o međunarodnom drumskom transportu putnika i tereta.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније