Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

05. 05. 2018. 18:55   >>  18:48

OPASNOST PROŠLA

Rijeka Sava u Srbiji nije zagađena

Srpski ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, kazao je da rijeka Sava u toj zemlji nije zagađena i da je prošla opasnost, nakon što se otrovna bujica izlila iz deponije fabrike sode u BiH kod Tuzle.

"Sve je pod kontrolom, u rijeku Savu se ništa nije ulilo, jer vodotok rijeke ide preko Bosne i došlo je do izlivanja i zato nema nikakvih problema u Srbiji. Građani mogu biti apsolutno mirni i opasnost je potpuno prošla", kazao je Nedinović za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da je voda zbog kretanja vodotokova stigla na prostor Srbije, ali da je nakon svih mjerenja i kontrole rijeke utvrđeno da je sve pod kontrolom.

"Radili smo sva mjerenja, ph vrijednosti su potpuno u normali, možemo sa sigurnošću da kažemo da je sve pod kontrolom", rekao je Nedimović.

Nedimović je istakao da je ta ekološka situacija pokazala da je važna saradnja i da ekologija i sistem vodosnabdijevanja nijesu pitanja samo jedne države.

"Mi smo ovdje imali maksimalno koordiniranu akciju pokrajinskih organa, Ministarstva životne sredine i poljoprivrede i svi smo na neki način uključeni u to i sada je sve pod kontrolom", kazao je on.

Podsjetimo, nakon pucanja brane u fabrici "Sisecam soda" u Lukavcu prošlog petka, u rijeku Spreču se izlila bazna tečnost (pH 12) i zagadila rijeku i okolno poljoprivredno zemljište.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније