Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 05. 2018. 20:55 >> 20:59
17

NATO SAOPŠTIO

Osiromašeni uranijum nije uzrok zdravstvenih rizika

Osiromašeni uranijum tokom sukoba na Kosovu nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika, rekli su iz NATO povodom predloga predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković da se formira komisija za istragu posljedica NATO bombardovanja 1999. godine.

Kako je prenijela regionalna televizija N1, NATO se bavio uticajem osiromašenog uranijuma prije 19 godina, kada je formiran poseban komitet.

"Komitet je, na osnovu nezavisnih dokaza, došao do zaključka da osiromašeni uranijum tokom sukoba na Kosovu nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika. Program UN za životnu sredinu u svom izvještaju iz 2001. godine isto tako je zaključio da lokacije sa osiromašenim uranijumom nijesu značajne po pitanju rizika po zdravlje ljudi. To su naučne činjenice", naveo je NATO u odgovoru N1.

Gojković je danas Skupštini Srbije uputila Predlog o obrazovanju komisije za istragu posljedica NATO bombardovanja 1999. godine na zdravlje građana i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posljedice izazvane upotrebom projektila sa osiromašenim uranijumom.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније