Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 07. 2013. 22:50 >> 22:55

OSMORO IZA REŠETAKA

Kosovo: Hapšenja zbog krijumčarenja migranata

Kosovska policija je danas uhapsila osam kriminalaca, koji se bave krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom. Tokom istrage ovog slučaja identifikovano je 30 žrtava krijimčarenja ljudi.

U policijskoj operaciji “Ereniku” uhapšeno je osam kriminalaca koji se bave krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom, saošteno je iz Kosovske policije. Tokom istrage ovog slučaja identifikovano je 30 žrtava krijimčarenja ljudi.

Direkcija za organizovani kriminal u saradnji sa javnim tužiocem, nakon istrage koja se vodi još od avgusta prošle godine, uhapsila je danas kriminalnu grupu od osam osoba, koja se pored ostalog, bavila i krijumčarenjem migranata.

Operacija pod šifrovanim imenom “Ereniku”, sprovedena je u šest gradova Kosova: Prištini, Uroševcu, Štimlju, Prizrenu, Orahovcu i Peći. Tom prilikom je prekontrolisano ukupno trinaest lokacija. U akciji je uhapšena grupa osumnjičenih koja je u dužem vremenskom periodu vršila krivična dela krijumčarenja migranata i falsifikovanja putničkih dokumenata. U ovoj operaciji pretreseno je devet kuća sa pratećim objektima i četiri turističke agencije.

Osumnjičeni su, navodi se u saopštenju policije, s namjerom da pribave veliku finansijsku korist, organizovali više grupa građana Kosova, kako bi ih prokrijumčarili u zemlje Zapada. Ova kriminalna grupa je u ovu svrhu koristila redovne putničke linije, uglavnom iz kosovskih gradova u pravcu Srbije, kako bi građani Kosova u početku prešli u Mađarsku, a kasnije u druge evropske države.

Tokom istrage ovog slučaja identifikovano je 30 žrtava krijumčarenja ljudi, od kojih je uzimano između 2.500 do 4.000 eura. Tokom policijske operacije, konfisokvani su i materijalni dokazi, među kojima veliki broj dokumenata i oružja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније