Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ klix.ba Objavila: P.B. ]

26. 04. 2018. 08:15 >> 08:11
16

PRED IZBORE

Erdogan održava veliki skup u Sarajevu

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan u maju dolazi u Bosnu i Hercegovinu gdje će u glavnom gradu održati veliki predizborni skup i to nakon što su Njemačka i Austrija zabranile turskom predsjedniku organizaciju političkog skupa u tim zemljama.

Kako piše provladin medij u Turskoj Jenisafak Erdogan će u Sarajevo doći 20. maja, gdje planira da održi miting, kako se navodi, za 10 hiljada turskih državljana koji žive u BiH i koji će doći iz drugih evropskih zemalja.

U Turskoj će 24. juna biti održani prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, a aktuelnoj vlasti u Turskoj u ovom trenutku je veoma važno da u jednoj evropskoj zemlji održi predizborni miting, nakon što su prošle godine Holandija i Njemačka zabranile organizaciju skupova povodom referenduma o izmjenama ustava u Turskoj.

Erdogan je prvobitno planirao da održi predizborni miting u Njemačkoj, s obzirom na to da u toj zemlji živi najveći broj turskih državljana od svih zemalja Evrope.

Jenisafak piše da su pripreme za skup u Sarajevu već počele.

"Nakon antidemokratskih izjava koje dolaze iz evropskih zemalja miting koji organizuje Erdogan postaje još važniji", navodi Jenisafak.

Ranije je najavljeno da će AK partija između ostalog i u BiH osnovati svoj ogranak.

Detalji Erdoganove posjete Sarajevu još nisu poznati, ali se očekuje da turski predsjednik zvanično otvori Kliniku za akušerstvo, čiju obnovu je finansirala TIKA, ili neki drugi objekat.

Nezvanično, u opticaju je i ozvaničenje nastavka radova na novoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice, što će sa više od 10 miliona eura finansirati Turska.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније