Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 04. 2018. 20:58   >>  20:52 5

POSJETA BEOGRADU

Tusk: Nema većeg Srbina od Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk razgovarali su danas u Beogradu o konkretnim projektima u infrastrukturi, evrointegracijama Srbije i kosovskom problemu.

Vučić i Tusk saglasili su se na zajedničkoj konferenciji za štampu da EU ostaje najpouzdaniji partner Srbije i dodali da je najvažnije rješavanje kosovskog pitanja.

Predsjednik Evropskog savjeta je ocijenio da "nema većeg Srbina" od Aleksandra Vučića i dodao da je Vučić primjer da se u isto vrijeme može biti patriota i racionalni pragmatičar.

On je rekao da je EU najpouzdaniji partner Beograda i Zapadnog Balkana i da će predstojeći Samit EU-Zapadni Balkan u Sofiji 17. maja to potvrditi.

"U Sofiji ćemo potvrditi spremnost da radimo na evropskoj perspektivi regiona", rekao je Tusk na konferenciji za novinare s predsjednikom Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini.

"Jasno je da o budućnosti Srbije neće odlučivati Moskva ni Vašington, kao ni Ankara i Brisel. Odlučivaće samo Beograd", rekao je Tusk.

On je naveo da je EU zajednica izgrađena da "niko nikad ne bi svoju nezavisnost platio krvlju" i da se "zajednički sve može postići", a dodao je da će Srbija "naći svoje mjesto kao sastavni deo ujedinjene Evrope".

Tusk je zahvalio Vučiću na zalaganju za dijalog s Prištinom, iako je riječ o "teškom pitanju".

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније