Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 07. 2013. 12:18 >> 14:09
2

NAKON 7 MJESECI

Beograd: Mišković izašao iz pritvora

Vlasnik kompanije "Delta holding" Miroslav Mišković pušten je nešto prije 13 časova iz pritvora Okružnog zatvora u kojem je bio od decembra 2012. godine. Nešto ranije, Mišković je dao izjavu pred Specijalnim sudom u Beogradu da se neće kriti i vraćen je u Okružni zatvor radi procedure razduživanja.

Vlasnik Delta holdinga je u pritvoru proveo sedam meseci i 11 dana od hapšenja 12. decembra prošle godine.

Viši sud u Beogradu je saopštio da je primio dokaz da je novčani iznos na ime jemstva za Miroslava Miškovića, u visini od 12.000.000 eura položen u depozit suda, kao i da je okrivljeni pred sudom dao obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja neće napustiti boravište.

Nakon toga, posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu donijelo je naredbu da se okrivljeni Miroslav Mišković pusti na slobodu i istu je prosledilo Okružnom zatvoru u Beogradu.

Najveće jemstvo u srpskoj istoriji

Podsjetimo, Mišković je pušten nakon što je njegova kompanija uplatila kauciju od 12 miliona eura, u dinarskoj protivvrijednosti, koje mu je odredio sud.

To je najveća kaucija koju je ikada do sada odredilo srpsko pravosuđe.

Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković prije nego što bude pušten na slobodu moraće da da obećanje Specijalnom sudu da se neće kriti.

„Prema zakoniku o krivičnom postupku Mišković mora da bude doveden u sud kako bi dao izjavu - obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja neće napustiti svoje boravište", rekao je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Ona je dodala da će Mišković izjavu dati u prisustvu svog branioca nakon čega će biti vraćen u Okružni zatvor u Beogradu.

Prema zakonskoj proceduri nakon davanja izjave, uz ispunjenje svih drugih pretpostavki, sud će dati naredbu Upravi zatvora da se Mišković pusti na slobodu.

S obzirom da mu je pritvor zamijenjen kaucijom, sud ne donosi rješenje o ukidanju pritvora, već samo izdaje naredbu za puštanje.

 Miškoviću, koji je u pritvoru od decembra 2012, oduzet je pasoš i određena mu je mjera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja PU Beograd, PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mjesecu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika „Delta holdinga“, njegovog sina Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i još osmoro okrivljenih, koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Apelacioni sud je optužnicu potvrdio 5. jula.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zapriječena kazna do 10 godina zatvora.

Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a svi ostali, osim Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, brane se sa slobode.

(B92)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније