Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

23. 04. 2018. 22:08   >>  22:03 1

TODORIĆ NAJAVIO

"Boriću se protiv izručenja, vraćem se u Hrvatsku"

Osnivač posrnulog koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je danas da će se boriti protiv izručenja Hrvatskoj, ali je istovremeno najavio da će uskoro doći u Hrvatsku.

"Bićete svi iznenađeni kad dođem u Hrvatsku", rekao je Todorić novinarima koji su ga čekali ispred londonskog suda pošto je sud odobrio njegovo izručenje i omogućio mu da uz strože mere opreza ostane na slobodi do pravosnažne presude.

Todorić, međutim, nije želio da precizira datum povratka, rekavši samo "vidjećete", prenijela je N1 televizija. On je najavio i da će koristiti sve zakonske mogućnosti koje mu se pružaju u Velikoj Britaniji da bi izbjegao izručenje.

"Došao sam u Englesku s određenim ciljem. Ovo je još jedna moja pobjeda. Sve sam svoje ciljeve ostvario", rekao je Todorić novinarima.

On je dodao da je na sudu bio "samo zbog azila" i da je očekivao ovakvu sudsku odluku. "Meni je potpuno razumljiva u skladu s engleskom pravnom praksom i tako sam se i ponašao", zaključio je on.

Sud je danas odobrio izručenje Ivice Todorića, jer nije pronašao dokaze da je izložen političkom progonu zbog istrage koju je Hrvatska pokrenula protiv njega zbog finansijskih malverzacija u Agrokoru.

On će do pravosnažne presude ostati na slobodi uz stroži nadzor, što podrazumeva prijavljivanje policiji svaki dan, a nakon 21 sat ne sme da napušta kuću.

Pozivajući se na današnje navode Todorićeve odbrane na sudu, N1 televizija je prenijela da je Todoriću blokirano 64,4 miliona evra u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i Kanadi, a da boravak u Londonu finansira novcem dobijenim od prodaje suprugine roditeljske kuće. Zbog tih informacija, sutkinja londonskog suda odlučila je da ne povećava kauciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније