Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1 [ Objavio: O.Z. ]

21. 04. 2018. 21:33 >> 21:29
27

ZAGREB SAOPŠTIO

Vulin do daljeg nije dobrodošao u Hrvatsku

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku do daljeg.

"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske je notom koja je upućena Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju izjavu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Hrvatsku može da odluči vrhovni komandant Vojske Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri", navodi se u saopštenju, prenosi N1.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je u noti podsjetilo da je Republika Hrvatska suverena država, članica Evropske unije i NATO, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

"Spominjanje vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Hrvatsku, je neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske", piše u saopštenju.

Dodaje se da, nakon incidenta koji je 18. aprila u Narodnoj skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsjednika Hrvatskog Sabora, izjava Vulina predstavlja dodatnu provokaciju "koja sigurno ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja".

"Zbog gore citirane izjave ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin do daljeg nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku", piše u saopštenju.

U nedjelju se održava državna komemoracija u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac, kao i preživjele zatočenice i zatočenike logora u Spomen-području Jasenovac.

Premijer Andrej Plenković izjavio je ranije u subotu u Zagrebu, komentarišući mogući dolazak Vulina u nedjelju na područje Jasenovca, da to ne bi bilo dobro rješenje zbog njegovih ranijih neprihvatljivih izjava.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније