Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

17. 04. 2018. 10:15 >> 10:12
1

"SREBRNA SABLJA 2018"

Vježba Kfora, Euleksa i kosovskih snaga

Pripadnici Kfora, Euleksa i kosovskih bezbjednosnih snaga, policije i Agencije za upravljanje vanrednim situacijama počele su zajedničku vježbu, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Kako se navodi, cilj vježbe je da se obuče komandanti i osoblje Kfora, Euleksa i kosovskih bezbjednosnih organizacija u upravljanju operacijama u slučajevima pružanja pomoći prilikom prirodnih katastrofa i građanskih nemira.

Vježba, pod nazivom "Srebrna sablja 2018", održava se u kampovima Film Siti, Pomazatin i na vojnom aerodromu Slatina, trajaće do 18. aprila, a njome će upravljati zamjenik komandanta Kfora, brigadni general Janoš Čombok.

Kfor je naveo i da će vježba biti prilika za testiranje koncepta prve, druge i treće instance reagovanja i uspostavljanje zajedničkog razumjevanja taktike, tehnika i procedura na nivou jedinice.

Posebna pažnja "biće posvećena obuci za kontrolu mase i suzbijanje nemira", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније