Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 07. 2013. 13:04   >>  13:03 1

PAPRENA KAUCIJA

Mišković uplatio 12 miliona eura

Biznismen Miroslav Mišković uplatio je jemstvo od 12 miliona eura, u dinarskoj protivvrijednosti i uskoro bi trebalo da bude pušten da se brani sa slobode.

To je najveće jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa, a uplatu je izvršila Miškovićeva kompanija Delta holding, potvrđeno je B92 u toj kompaniji.

Miškoviću, koji će biti pušten iz pritvora u kom je od decembra 2012, oduzet je pasoš i određena mjera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja PU za grad Beograd, PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mjesecu.

Rekordno jemstvo odredilo je 19. jula Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu, nekoliko dana nakon što je odlukom suda Miškoviću pritvor produžen za još 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i još osmoro okrivljenih, koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Apelacioni sud je optužnicu potvrdio 5. jula.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније