Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 07. 2013. 10:09   >>  10:20

12 MILIONA

Mišković izlazi iz pritvora uz jemstvo

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković mogao bi izaći iz pritvora u naredna dva dana, koliko je, prema procjenama, potrebno da se obave administrativni poslovi, pod uslovom da uplati kauciju od 12 miliona eura.



Beogradski mediji su prenijili da će u Tužilaštvu za organizovani kriminal do sjutra odlučiti da li će uopšte podnosti žalbu na takvu odluku Specijalnog suda.


Pravo da se žali ima i Mišković, ali žalbe ne odgađaju odluku i ako obezbijedi novac ili stavi hipoteku na nekretnine, mogao bi da se nađe na slobodi uz obavezu da preda pasoš i da se svakog prvog u mjesecu javlja u policijsku stanicu u beogradskoj opštini Savski venac.

Mišković je preko svojih advokata ponudio garanciju od sedam miliona eura u nekretninama, ali je sud procijenio da je 12 miliona primjerenija suma.

Miškoviću je posljednji put produžen pritvor za još mjesec dana, jer je vanraspravno vijeće Specijalnog suda zaključilo da je on vlasnik brojnih preduzeća u svijetu koja bi mogao da iskoristi za bjekstvo.

Mišković je u pritvoru od decembra prošle godine. Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je početkom maja optužnicu protiv Miškovića i vlasnika Nibens grupe, Mila Đuraškovića, zbog sumnje da su putarska preduzeća malverzacijama oštetili za 30 miliona eura.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela predviđena je kazna do deset godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније