Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

14. 04. 2018. 10:45   >>  10:42 7

VUČIĆ NAKON NAPADA

Da se ne miješamo u igru velikih sila

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija mala zemlja, koja u igre velikih sila ne treba da se miješa i da raketni napad na Siriju pokazuje koliko su važni mir i stabilnost.


Upitan da li napad na Siriju, može da djeluje destabilišuće na region, Vučić je za RTS rekao da ne vjeruje da je to moguće.

"Mir i stabilnost gotovo i bukvalno po svaku cijenu", poručio je Vučić i dodao da sada treba pokazati oprez, smirenost, ozbiljnost i odgovornost.

On je kazao da mu se čini da je svakome jasno šta građani Srbije osjećaju kada je u pitanju raketni napad na Siriju i dodao da njega to podsjeća na "bolni period kroz koji smo prošli".

Prema njegovim riječima, napad na Siriju pokazao je da politika vojne neutralnosti, nije jedina politika koja može da se vodi, ali i da vođenje politike na strani jačeg ne znači "stranu morala i pravde".

"Naša politika vojne neutralnosti, koju je država Srbija ustanovila je takva da mi razumijemo svoje mjesto u svijetu, mi smo mali narod, moramo sa svima da razgovoramao, sa svima da imamo partnerski, ako je moguće prijateljski odnos, da čuvamo svoju zemlju i da izbjegavamo svaku mogućnost za ovakav scenario ne samo u našoj zemlji, već i u zemljama regiona", istakao je Vučić.

On je ocijenio da je akcija u Siriji pokazala da živimo u svijetu koji je prožet strahovitim sukobima i u kojem je moguće da zbog različitih vojnih i političkih interesa stvaraju krizna žarišta. 


Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније