Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 04. 2018. 18:55 >> 18:48
8

IZETBEGOVIĆ SAOPŠTIO

Zaokružićemo proizvodnju oružja "za ne daj bože"

BiH sigurno neće trošiti stotine miliona dolara i evra na kupovinu raketnih sistema, ali će zaokružiti svoju namjensku proizvodnju, izjavio je danas Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA).

"Radićemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radićemo dronove, zaokružićemo proizvodnju svake vrste municije. Radićemo to za tržište, ali i za ne daj bože", kazao je Izetbegović novinarima, prenijeli su sarajevski mediji.

On je to rekao na pitanje da li je bila "nesmotrena" izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o "zaokruživanju" proizvodnje oružja u Federaciji BiH.

Izetbegović je kazao da ta "izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća".

"Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namjensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli?", pitao je Izetbegović na skupu na šehidskom groblju Kovači povodom 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, i 26. godišnjice Armije RBiH.

On je ocijenio da se niko u BiH "neće ponovo usuditi da počne konflikt", jer je to "preopasna stvar" i "vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније