Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

12. 04. 2018. 07:56 >> 07:50

U SOBRANJU

Vlada Zaeva dobila povjerenje

Makedonskoj vladi sinoć je u Sobranju izglasano povjerenje nakon dvanaestočasovne rasprave u parlamentu.

Četrdeset poslanika je bilo za nepovjerenje Vladi, dok je 62 poslanika vladajuće većine bilo protiv, a uzdržanih je bilo dvoje - iz pokreta BESA i Alijanse za Albance, prenijela je agencija MIA.

Ovo je bila prva interpelacija o vladi premijera Zorana Zaeva, a pokrenula ju je najuticajnija opoziciona stranka VMRO-DPMNE sa 42 prikupljena potpisa. 

Opozicija optužuje aktuelnu vladu za korupciju, otpuštanje i ekonomski cunami, te da je za manje od godinu dana pozajmila 1,5 milijardi eura. 

Uoči glasanja, Zaev je izjavio da je vlada naslijedila totalni kolaps i dug od 280 miliona eura. 

On je dodao da je za temeljne reforme neophodno vrijeme i uključenost svih političkih faktora. Zaev je apelovao na konstruktivnost i inkluzivnosti u sprovođenju reformi kako bi Makedonija postala članica EU i NATO sa dostojanstvenim životom za sve građane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније