Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Jutarnji.hr; Objavio: I. P. ]

10. 04. 2018. 10:14   >>  12:57 6

AMBASADA INDONEZIJE

Hrvatska: Prvi "fića" s diplomatskim tablicama

Kada vlade nabavljaju automobile, onda se pazi na sigurnost, ali i udobnost za njene članove. Ništa se ne prepušta slučaju ili nekoj prepreci na cesti, tako da se bira samo najbolje. Važna je i snaga, poželjna je crna metalik boja, pogon na sva četiri točka, zatamnjena zadnja bočna i vjetrobranska stakla.

 

No, po svemu sudeći, čini se da nijesu svi zvaničnici skloni ovakvom egzibicionizmu kad je riječ o ljubimcu na četiri točka.

Barem ako je suditi na primjeru Ambasade Republike Indonezije u Hrvatskoj.

Zagrebački Jutarnji prenosi da se na popularnoj Facebook stranici "Zakaj volim Zagreb" pojavila priča kako je Zastava 750, popularna "fića" postala vlasništvo ambasador Republike Indonezije.

Njegov bivši vlasnik, Miljenko Hanžek je napisao: "Moj bivši 'fića'. Prvi u Zagrebu i Hrvatskoj s diplomatskim tablicama. Veleposlanik Republike Indonezije je novi vlasnik". 

Hanžek je za Jutarnji list opisao kako je došlo do kupovine.

"Bilo je to prije nekoliko mjeseci. Ne znam tačno jesu li samo prolazili pa vidjeli da se 'fića' prodaje ili su vidjeli oglas. Gospodin ambasador je došao s vozačem, platio i odvezao se. Meni je jako drago da 'fića' vozi i bilo bi mi drago i da dođe u naš klub", kaže on.

Hanžek je bio vrlo precizan, "fića "s diplomatskim tablicama prvi je u Zagrebu i Hrvatskoj. Ali ne i u susjedstvu. Gotovo potpuno isti je prije dvije godine kupio Jeremy Lang, drugi sekretar britanske ambasade u Beogradu. I ponosno se njime vozio glavnim gradom Srbije.

A i na ulicama Londona je u maju 2011. uslikan ne Fića, ali Fiat 500 s diplomatskim tablicama. Diplomati imaju razne hobije, a skupljanje starinskih automobila, kao što vidimo, jedan je od njih.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније