Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 07. 2013. 17:29 >> 17:28
1

ODAO PRIZNANJE

Pahor: Nikolić uradio što Tadić nije

Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zaslužuje priznanje, za ono što je uradio kako bi Srbija napredovala ka Evropskoj uniji.

 

"Predsjednik Nikolić je krunisao evropske napore Srbije. On je imao hrabrosti da uradi ono, što moj prijatelj Tadić nije imao hrabrosti da učini," rekao je u Pahor u Skoplju, za makedonsku televiziju Sitel.

Za Pahora, sporazum Srbije i Kosova je ključ za stabilizaciju regiona.

Naglasio je da je kada je Nikolić izabran za predsjednika "bio skeptičan, jer u principu ne vjeruje nikome ko je u prošlosti imao veoma nacionalnu retoriku."

 

"No, ono što sam očekivao da moj prijatelj Tadić uradi, on nije uradio, a Nikolić je na kraju smogao hrabrost za to. On zaslužuje priznanje," rekao je Pahor.

Slovenački predsjednik je optimista kada je riječ o daljem napretku Srbije ka EU i podršci Njemačke naporima Beograda.

Pahor boravi u dvodnevnoj posjeti Skoplju, gdje je svom kolegi Đorđu Ivanovu prenio jasnu poruku šta bi Makedonija trebalo da uradi da dobije datum pregovora sa EU.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније