Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: AA [ Objavio: O.Z. ]

31. 03. 2018. 17:55 >> 17:53
12

ZBOG SMJENA ŠEFOVA POLICIJE

Erdogan kritkovao Haradinaja

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zbog odluke da smijeni šefa obavještajne službe i ministra unutrašnjih poslova, upitavši ga prema čijoj direktivi je to uradio.

Erdogan je danas u Istanbulu govorio na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo na akciju Obavještajne službe Turske (MIT) na Kosovu, u sklopu koje su istaknuta imena organzacije FETO, koju vlast u Ankari smatra terorističkom, prebačena u Tursku, prenosi agencija Anadolija.

Turski predsjednik je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno obavljene akcije, ali kritikovao je kosovskog premijera i kazao da žali zbog njegovog poteza koji je uslijedio.

"Naša obavještajna služba je operacijom na Kosovu uhvatila i prebacila najviše čelnike ove organizacije na Balkanu. Ali, žalostan sam zbog jedne stvari. Kosovski premijer (Ramuš Haradinaj) smijenio je čovjeka na čelu obavještajne službe i ministra unutrašnjih poslova. Pitam kosovskog premijera, po čijoj direktivi si napravio takav korak? Od kada si ti počeo štititi one koji pokušavaju izvršiti udar na Republiku Tursku", poručio je Erdogan.

Erdogan je Haradinaju poručio da će pred Kosovarima polagati račun za to što je "hranio one koji su pokušali da izvedu udar na Tursku".

"Turska je Kosovo prihvatila kao bratsku zemlju. Kako ti možeš pored sebe hraniti one (FETO) koji su pokušali izvesti udar na Tursku, ti ćeš za to polagati račun. Pred mojom braćom Kosovarima, onima koje ja poznajem, polagaćeš račun za to, ja to znam", poručio je Erdogan.

Nakon hapšenja turskih državljana na Kosovu zbog navodnih veza sa Fatulahom Gulenom, koga u Turskoj smatraju odgovornim za pokušaj puča, Haradinaj je smijenio ministra unutrašnjih poslova Fljamura Sefaja i direktora Kosovske obavještajne agencije Dritona Gašija.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније