Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 07. 2013. 16:05 >> 16:05

OSTAJE U IZBORNOJ TRCI

Navaljni u Moskvi dočekan kao heroj

Ruski opozicioni čelnik Aleksej Navaljni izjavio je da je odlučio da ostane pri svojoj kandidaturi za gradonačelnika Moskve, neposredno nakon što se vratio u ruski glavni grad, gdje je dočekan kao heroj.

Navaljni (37) je u pratnji supruge Julije stigao vozom iz Kirova, gdje je u četvrtak proglašen krivim za pronevjeru novca i osuđen na pet godina zatvora. Bio je optužen da je 2009. organizovao pronevjeru 16 miliona rubalja (400.000 eura), čime je oštetio drvnu kompaniju Kirovljes dok je bio savjetnik guvernera te pokrajine.

Navaljni je brojnim pristalicama koji su ga dočekali na željezničkoj stanici poručio da je odlučio da ostane pri svojoj kandidaturi na izborima za gradonačelnika Moskve 8. septembra. 'Zajedno smo velika i moćna snaga i srećan sam što smo toga postali svjesni', kazao je.

Navaljni je bio jedan od organizatora masovnih protesta protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina 2011.-2012. i razotkrio je više slučajeva korupcije u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније