Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

30. 03. 2018. 14:55 >> 15:01
10

SINDIKAT PORUČIO

Vulin da ne bruka Vojsku Srbije crnom uniformom

Vojni sindikat Srbije uputio je danas otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu u kojem je apelovao na njega da prestane da nosi crnu uniformu nepoznatog porijekla kada posjećuje vojne jedinice jer time "bruka slavnu srpsku uniformu".

 

 

 

"Na vojnoj vježbi na Pasuljanskim livadama primijećeno je, ponovo ste nosili crnu uniformu, nepoznate namjene i porijekla, koju ne prepoznaju propisi Vojske Srbije, niti zakoni ove zemlje.

Prestanite, aman, da brukate slavnu srpsku uniformu! Uniforma srpskog vojnika natopljena je krvlju naših slavnih predaka od Kosova, preko Drine i Cera do Paštrika i Košara", navodi se u saopštenju.Vojni sindikat je poručio Vulinu da se donekle može shvatiti "liječenje adolescentskih kompleksa nastalih u vrijeme kada nije služio vojsku" kroz pokušaje da Vojsku Srbije pretvori u idolopokloničku partijsku organizaciju.

"Međutim, u aktuelnom geopolitičkom trenutku, kada nam teroristi na srpskom Kosovu i Metohiji hapse, šutiraju i razvlače po ulici srpske državnike ma ko oni bili, u pokušaju otimanja 15 odsto državne teritorije, avanturističko oblačenje crne uniforme pred državnim vrhom poruka je koja može nanijeti veliku štetu ugledu srpske države i nacionalnim interesima.

Uniformu crne boje nosile su SS divizije, italijanski fašisti i ozloglašene ustaše u NDH. Isti oni koji su izvršili genocid u Jasenovcu tokom Drugog svjetskog rata", naveo je sindikat.

Ta organizacija je, takođe, ocijenila da Vulinovo nošenje crne uniforme vrijeđa najdublja osjećanja žrtava i potomke svih koji su pogubljeni u genocidu i streljanju od Banjice do Šumarica. "Da li svijetu poručujemo da se kao slavna vojska, koja je uvijek stajala nasuprot najvećoj pošasti u 20. vijeku, identifikujemo upravo sa zlom od koga smo kao narod brutalno stradali?

Koju poruku šaljete međunarodnoj javnosti? Zašto Vam na to ne sugerišu Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba, savjetnici u Ministarstvu kojima je glavni problem da li vojnik ima kapu, suđenjem za verbalni delikt i mobingom iscrpljene i bukvalno gladne vojske", dodaje se.Vojni sindikat Srbije je ocijenio da je crna uniforma primjerenija igranju kaunter strajka (kompjuterska igra) ali da Vulin nošenjem te uniforme baca ljagu na sve one koji će sjutra svojim životima braniti Srbiju.

"Apelujemo na Vas da obučete uniformu Vojske Srbije, onu koja je propisana, da je nosite prilikom posjete jedinicama naše slavne vojske, da poštujete zakone ove zemlje i ne brukate nas više", navodi se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније