Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

24. 03. 2018. 08:33 >> 08:30
8

TAČI VJERUJE

Mnogo posla ostalo i od strane Srba i od Kosova

Kosovski predsjednik Hašim Tači vjeruje da se sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine može postići ove godine.

"U pitanju nije nešto na čemu obje strane mogu da izgube već nešto od čega mogu da imaju dobrobit i da napreduju u procesu evrointegarcija”, rekao je Tači u Briselu.

Tači je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini naveo da su razgovori bili konstruktivni i da su se odnosili na već postignute sporazume, njihovu implementaciju i sljedeće korake. 

“Kosovo ostaje prvrženo svim postignutim sporazumima uključujući dogovor o mostu, energetici i funkcionalizaciji tima za izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština”, tvrdi Tači. 

Kako kaže, u tom smislu mnogo je posla ostalo da se uradi “i od strane Srbije i od strane Kosova”, ali dodaje da se na sastanku u Briselu razgovaralo i o sljedećim koracima u cilju sveobuhvatne normalizacije. 

Tači smatra da iako finalni dogovor o normalizaciji može izgledati “teško ostvariv” on vjeruje da je to jedini način za napredak Srbije i Kosova i da se može postići uz predanost obje strane. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније