Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

20. 03. 2018. 22:46 >> 22:46

MAKEDONIJA

Ministar pravde podnio ostavku

Ministar pravde Makedonije Bilen Saljiji večeras je podnio ostavku.

Na konferenciji za novinare u Vladi Makedonije on je izjavio da je ostavku podnio iz moralnih razloga zbog toga što je povjerenje u pravosuđe, koje je u posljednje vrijeme počelo da se vraća revizijom slučajeva "Sopot" i "Monstrum", ponovo "uzdrmano" kontroverznom odlukom u "slučaju malog Almira".

"Osjećam da je u ovom trenutku ovo povjerenje uzdrmano u javnosti. Ali je uzdrmano i kod mene lično kada je prije nekoliko dana republički javni tužilac odlučio da prekvalifikuje tužbu u slučaju mali Almir. Tu kontroverznu odluku već su osporila četiri republička tužioca“, rekao je Saljiji, koji je kadar albanske partije DUI.

Kako je istakao Bilen Saljiji, zbog tog uzdrmanog povjerenja kod građana osjeća moralnu odgovornost da podnese ostavku na funkciju ministra, „ali ne kao akt neuspjeha, već akt koji će da bude u pravcu buđenja svijesti institucija i društva“.

Četvorogodišnjeg dječaka Almira iz Kumanova je 2016. automobilom pregazio sugrađanin Boban Ilić nakon rasprave sa negovim ocem u bolničkoj čekaonici u tom makedonskom gradu.

Optužnica je nedavno prekvalifikovana iz krivičnog dijela "ubistvo" u "saobraćajna nezgoda", što je izazvalo negodovanje djela javnosti, a tome su se javno usprotivila i četiri tužioca albanske nacionalnosti. Oštećeni smatraju da je dječak zgažen namjerno i da Ilić treba da odgovara za ubistvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније