Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R.

17. 03. 2018. 20:35   >>  07:55

POPLAVA, POLOMLJEN MOST...

"Pobješnjelo" Ohridsko jezero

Visoki talasi Ohridskog jezera izazvani jakim vjetrom poplavili su priobalne djelove Ohrida i Struge, prenijeli su lokalni mediiji.

Vjetar je na trenutke dostizao 100 kilometara na sat, a talasi su dostizali dva metra. Poplavljena su šetališta i kafići u blizini obale.

Zatalasano jezero, koje je posljednjih dana iznad prirodnog minumuma, polomilo je drveni "Most želja", koji povezuje popularnu plažu "Kaneo" sa centrom Ohrida.

Snažan vjetar je u Ohridu lomio i drveće, prijavljeno je više oštečenja na infrastrukturi i vozilmima u Ohridu i okolini.

Situaciju na Ohridskom jezeru, prati radna grupa Elem, kao i u opštinama Ohrid i Struga.

Pod naletima vjetra krov jedne prodavnice je odletio, ali niko nije povrijeđen.

Zabilježeno je i da je jedan automobil oštećen kada je na njega palo drvo, kao i da je u drugom sličnom incidentu oštećena instalacija, što je uzrokovalo ometanje u snabdijevanju strujom.

Navodi se i da će se pod uticajem ciklona nestabilno vrijeme u Makedoniji zadržati i sjutra, a očekuje se još više padavina i jakih udara vjetra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније