Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

11. 03. 2018. 18:32   >>  18:34 20

OŠTRE REAKCIJE BOŠNJAKA

Dodiku uručeno priznanje opštine Srebrenica

Predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku danas je povodom Dana opštine Srebrenica uručeno najveće priznanje te opštine - Plaketa sa zlatnim grbom za izuzetan doprinos razvoju te lokalne zajednice.

Dodik je na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Srebrenica kazao da to priznanje ne doživljava kao pobjedu nad bilo kim, već kao priznanje za ono što je zajedno sa entitetskim vlastima učinio na razvoju Srebrenice.

"Ovo je specifično mjesto, zbog tragedije koja se ovdje desila, ali mjesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne dijeli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava", rekao je Dodik.

Istakao je da je zahvalan i Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću zbog donacija Srebrenici.

Plaketa sa srebrenim grbom opštine na svečanoj sjednici Skupštine Srebrenice dodijeljena je srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Cereminiji je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ali nijesu prisustvovali bošnjački odbornici u znak protesta što je najveće opštinsko priznanje dodijeljeno Dodiku.

U centru Tuzle danas su se okupile predstavnice udruženja "Žene Srebrenice", koje su osudile dodjelu nagrade opštine Srebrenica predsjedniku RS.

"Ogorčeni smo zbog dodjele plakete čovjeku koji negira genocid, ne priznaje presude Haškog tribunala i dozvoljava da se fakultetima, trgovima i ulicama daju imena presuđenih ratnih zločinaca", navela je predsjednica tog udruženja Hajra Ćatić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније