Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

09. 03. 2018. 09:48   >>  09:45 35

DAČIĆ PORUČUJE

Nema ucjene da nas natjeraju da priznamo Kosovo

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Beograd za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali da na osnovu svog dosadašnjeg iskustva smatra da dio međunarodne zajednice i Albanci sa Kosova lažu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da ne žele kompromis, već priznanje nezavisnosti.

"Ne postoji ucjena koja može Srbiju da natjera da prizna nezavisno Kosovo", rekao je Dačić za RTS.

Dodao je da Priština, kao i međunarodna zajednica treba da se izjasne da li postoji ili ne Briselski sporazum.

"Ja sam ga potpisao sa Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem, a ne bih ga nikada potpisao da u njemu nije stajala odrednica o Zajednici srpskih opština (ZSO)", kazao je Dačić.

On je podsjetio da je zbog toga Srbija napravila niz ustupaka, pored ostalog i integraciju srpskih institucija u kosovske institucije, što se sada, kako je ocijenio dovodi u pitanje nakon odluke Prištine da ne primijeni dogovor o izradi statuta o ZSO.

"Neprihvatljivo je da poslije pet godina i dalje raspravljamo da li će neko primijeniti Briselski sporazum", kazao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније