Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

07. 03. 2018. 14:46 >> 14:43
29

CERAR PREDLAŽE

"SRB i Kosovo da riješe pitanja kao SLO i HR"

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio da bi Srbija i Kosovo trebalo da se ugledaju na Hrvatsku i Sloveniju, koje su neriješeno pitanje granice riješile arbitražom.

On je to kazao u intervjuu za bečki Standard, odgovarajući na pitanje da li Srbija treba prije ulaska u EU da prizna Kosovo, budući da je to, kako je list ocijenio, "najteže granično pitanje u regionu", prenosi Hina.

"Kad se radi o graničnim pitanjima, zemlje koje ne mogu postići političko rješenje trebale bi da prihvate 'naš model' i probleme riješe arbitražom, jer bi drugi načini rješenja konflikta bili opasni", rekao je Cerar.

Dodao je da Hrvatska neprihvatanjem presude arbitražnog suda šalje pogrešnu poruku zemljama zapadnog Balkana na njihovom putu u EU.

"Hrvatska sada šalje vrlo loš signal regionu, ali i EU", kazao je Cerar i dodao da je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića pokušao da uvjeri da je implementacija arbitražne presude jedino rješenje, ali da u tome nije uspio.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније