Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2018. 10:15 >> 10:22
7

REZULTATI OKO 23 SATA

U Srbiji danas lokalni izbori

Lokalni izbori danas se održavaju u Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu ali je poseban fokus na prestonici.

Birališta su otvorena u 7, a biće zatvorena u 20 sati, do kada traje i predizborna tišina. 

Svoje biračko pravo već su iskoristili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, gadonačelnik Beograda i kandidat za gradskog odbornika Siniša Mali, lider LDP-a Čedomir Jovanović, kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas, predsjednik SPS-a Ivica Dačić i drugi, prenose srpski mediji.

U Beogradu se glasa za 110 odbornika Skupštine grada na kojima učestvuju 24 liste, a pravo glasa ima 1.606.931 birač. Građani glasaju na 1.185 biračkih mjesta.

U tom gradu je 94 odsto biračkih mjesta otvoreno na vrijeme, tri odsto biračkih mjesta otvoreno je prije vremena, a tri sa zakašnjenjem, saopštila je posmatračka misija CRTA.

Kako prenosi agencija Beta , šef te misije Raša Nedeljkov rekao je na konferenciji za novinare da su sva biračka mjesta otvorena i na svima je izborni proces u toku.

On je kazao da na manje od jedan odsto biračkih mjesta kontrolni listić nije ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja, što je mimo zakonske procedure.

Naveo je da na 17 odsto biračkih mjesta nijesu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora, a 53 odsto biračkih mjesta nije dostupno osobama sa invaliditetom.

Na otvaranju 83 posto biračkih mjesta bili su prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora, kazao je Nedeljkov.

Rekao je da je 96 odsto biračkih mjesta pripremljeno u skladu sa propisanim procedurama, dok na 89 odsto biračkih mjesta su upisivane sve zakonom propisane procedure i radnje u zapisnik.

Na pet odsto biračkih mjesta nisu obezbijeđeni uslovi za slobodan i nesmetan rad biračkih odbora, kazao je Nedeljkov.

Posmatrači organizacije CRTA koji su raspoređeni na 450 biračkih mjesta, na osnovu slučajnog i reprezentativnog uzorka saopštili su da je vreća sa izbornim materijalom bila osigurana zatvornicom prilikom prijema na 99 odsto biračkih mjesta.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније