Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92,I.Š. ]

23. 02. 2018. 13:46   >>  14:16 3

ČISTI I VOJSKA

Hrvatska i danas okovana snijegom

Snijeg i dalje otežava saobraćaj u velikom dijelu Hrvatske - Lici, Gorskom kotaru, centralnom i sjeverozapadnom dijelu zemlje, a neke škole su zatvorene.

  

 

 

Zbog jakog vjetra na snazi su uobičajena ograničenja između svetog Roka i Maslenice, čvorova Kikovice i Delnica na krčkom mostu. Ni danas u većini škola na područjima gdje snijeg stvara poteškoće nema nastave, a u pomoć stanovnišvu dolazi i Hrvatska vojska.

Ministar odbrane Damir Krstičević će tokom popodneva obići područje Delnica. Na zahtjev župana Ličko-senjske županije, vojska je angažovana kao ispomoć operativnim snagama civilne zaštite u otklanjanju posljedica sniježnog nevremena.

U Gorskom kotaru zbog snijega ne radi 10-ak škola, a u nekim mjestima su otvorena prihvatilišta za beskućnike. Inače, tokom noći je napadalo novih dvadestak centimetara snijega na sjeveru zemlje, najviše na bednjanskom, ivanečkom i štrigovskom području. Zimska je služba proglasila treći stepen pripravnosti što znači da pedesetak ralica na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste puteve.

HAK moli vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke i Dalmacije zbog zabrane saobraćaja kroz Gorski kotar i Liku.

Slična situacija je i na putevima u većem dijelu BiH, a u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Krupi na Uni obustavljena je nastava zbog snijega, dok su lokalni putevi očišćeni, ali nijesu bezbjedni za saobraćaj, rekao je načelnik ove opštine Mladen Kljajić, prenijele su agencije.

On je istakao da lokalne puteve čiste mještani traktorima, ali da je velike količine snijega nemoguće potpuno ukloniti.

Kljajić je dodao da na mjernom mjestu u Krupi na Uni visina sniježnog pokrivača iznosi 64 centimetra, a u višim predjelima iznad 80 centimetara.

"Snabdijevanje mještana vodom i električnom energijom je redovno", rekao je Kljajić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније