Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

23. 02. 2018. 09:01 >> 09:35
9

"WORLD MINDS"

"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"

Da nije bilo ratova, Srbija bi danas bila kao Švajcarska, izjavio biznismen, autor nekoliko knjiga i osnivač švajcarske organizacije World Minds, Rolf Dobeli.

Kaže i da je Srbija zabilježila dobar napredak i da radi dobar posao.

Dobeli je rekao da je Srbija "prilično nalik Švajcarskoj", imaju približan broj stanovnika, nemaju naftu, pa, kako kaže, "mi generišemo bogatstvo naukom i preduzetništvom i Srbija će uraditi isto".

"Ne zaboravite vi ste imali tri rata, Švajcarska nije, mi nismo učestvovali u Prvom svjetskom ratu, bili smo pošteđeni u Drugom i naravno nijesmo imali jugoslovenski rat. Dakle, prošli ste kroz tri rata i to je razlika... Mi smo imali bolji početak i sreću, a vi ste imali lošu sreću. Da nije bilo toga vi biste bili kao Švajcarska, garantujem vam", kaže Dobeli.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније