Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

22. 02. 2018. 18:23 >> 18:24
5

DOBIO ORDEN

Dačić Lavrovu poklonio dres, Zaharovoj srce

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je da je posjeta ministra inostranih poslova Rusije, Sergeja Lavrova bila veoma sadržajna.

Dačić je dodao da je to opravdano, jer je on veliki prijatelj Srbije.

"Mislim da sam mu i dosadio, a pošto on mnogo voli fudbal, ja mu sada poklanjam dres reprezentacije Srbije sa njegovim imenom. Nisam znao koji broj da stavim, pa sam stavio 10, jer je on za čistu desetku", rekao je Dačić i predao Lavrovu dres.

Dačić je zatim pozvao i direktorku Službe za komunikaciju i informisanje ministarstva inostranih poslova Rusije Mariju Zaharovu i uručio joj licidersko srce, rekavši da je taj poklon "zbog svega lijepog" što ona govori o srpskom narodu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas je u Beogradu Orden prijateljstva Ruske Federacije uručio ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću, koji je rekao da za srpski narod ne postoji bliža zemlja, ni narod, od Rusije i ruskog naroda.

Šef srpske diplomatije naveo je da je orden za njega ogromna čast i veliko lično i profesionalno zadovoljstvo, te da je počastvovan što su Rusija i njen predsjednik Vladimir Putin osvjedočeni prijatelji srpskog naroda i što su prepoznali njegovu namjeru i napor da unaprijedi odnose dvije zemlje.

"Mnogi pokušavaju da vrše pritisak na Srbiju, kako bi ona, zbog nekih pogodnosti, kao što su ulazak u EU, ili bolji odnosi sa nekim zemljama, vodila antirusku politiku. Srbija nikada neće voditi antirusku politiku. Ja volim Rusiju, ali zato što volim Srbiju", naglasio je Dačić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније