Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2018. 17:41   >>  10:13

HARADINAJ TRAŽI

O demarkaciji u četvrtak?

Vlada Kosova usvojila je izmjene Nacrta zakona o ratifikaciji sporazuma o državnoj granici između Kosova i Crne Gore i zatražila vanrednu sjednicu Skupštine za četvrtak.

Vladin kabinet je sa tri uzdržana glasa srpskih ministara usvojio izmjene u ovom nacrtu u skladu sa aneks-sporazumom potpisanim 16. februara između predsjednika Kosova Hašima Tačija i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića kako bi se ponovo razmotrile korekcije u sektoru u pravcu Čakora i Kule.

Predhodno je Vlada povukla iz skupštinske procedure dosadašnji Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma o državnoj granici između Kosova i Crne Gore.

“Postoji velika volja da se ta sjednica (Skupštine Kosova) održi što prije, bilo je zahtjeva i da se održi sjutra, ali zbog konsultacija koje su i dalje u toku između parlamentarnih grupa i poslanika, predlažem da to bude prekosjutra u 10 sati", kazao je kosovski premijer Ramuš Hardinaj.

On je izrazio nadu da će Skuština biti jedinstvena u ratifikaciji sporazuma koji je od izuzetnog značaja za građane Kosova.

Vanredna sjednica Skupštine Kosova bila je zakaza za nedjelju, ali je odgođena zbog potrebe da se obave pažljive konsultacije sa svim parlamentarnim grupama i sa svim poslanicima. U vezi s tim, Haradinaj je juče istakao da je važno “razumijevanje svih, Srpske liste, Samoopredjeljenja i svakog poslanika u Skupštini".

Za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore potrebna je dvotrećinska većina u Skupštini Kosova, odnosno potreban je glas 80 od 120 poslanika, a vladajuća koalicija ima 61 glas u Skupštini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније