Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 02. 2013. 18:55 >> 19:03

KORISTOLJUBLJE

Bihać: Osumnjičena tri srednjoškolaca za ubistvo

Ubistvo katoličkog sveštenika Mila Ivančića iz župe Zavalje kod Bihaća u Bosni i Hercegovini počinila su trojica maloljetnika, a njihov isključivi motiv bilo je koristoljublje, rečeno je na konferenciji za medije u Unsko sanskom kantonu.

Za  ubistvo se sumnjiči dvojica maloljetnika bošnjačke i jedan  hrvatske nacionalnosti.

Ubice su srednjoškolci od 15 do 17 godina.

 

Zamjenik komesara policije Unsko-sanskog kantona (USK) Marjan Šimić kazao je da si "ni zločin, dan prije izvršenja planirali, a kad su ga izvršili upotrebom puke mehaničke sile i hladnog oružja, bacili su sredstva izvršenja", istakao je Šimić.

Nakon toga su, kako je dodao, ponovo htjeli da se vrate na lice mjesta, ali su ih mještani spriječili. Motiv ubistva je koristoljublje i novac, ali ga od straha nisu ni odnijeli, jer ga je policija, kako je rečeno, našla u džepu kod ubijenog.

Tokom istrage otkrivena su i ranija kaznena djela provale i pljačke župnog stana, o kojima policija do ubistva ništa nije znala. Jedan od maloljetnika je već prije toga počinio tešku krađu, zbog čega se kako je rečeno, može govoriti i o povratu, dok je drugi krajem prošle godine bio prijavljen za zloupotrebu droga.

Saopšteno je takođe je da policija pronašla nož kojim je počinjeno ubistvo, čija je dužina oštrice 33 centimetra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније