Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

16. 02. 2018. 09:59   >>  09:57

NAKON MJESEC

Istraga o ubistvu Ivanovića bez rezultata

Danas se navršava mjesec dana od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a ubice i nalogodavci još nijesu otkriveni.

Ivanovićeva glavna saradnica Ksenija Božović u izjavi za agenciju Beta izrazila je razočaranje tokom istrage i poručila da je potrebno da se u istragu uključe zajednički i Beograd i Priština ako žele da rasvijetle ubistvo.

"Dug period je prošao, nijesmo dobili ništa zvanično od nijedne institucije, čak ni opremu koju su nam uzleli u istrazi nijesu vratili, a odgovor je da je sve u inostranstvu", rekla je Božović i dodala da na pitanje gdje je oprema tačno nije dobijen odgovor.

"Ostaje da čekamo, razočarani u tok istrage, i u svakodnevna prepucavanja Beogarda i Prištne", rekla je Božović.

Advokat Nebojša Vlajić ocijenio je za agenciju Beta da je vrijeme da se nadležne institucije oglase i porodici i javnosti kažu čime istraga raspolaže.

"Vrijeme je da se kaže čime istraga raspolaže ako nemaju ništa konkretno neka to i kažu", rekao je Vlajić i dodao da o istrazi može da se čuje samo od političara ali ne i od nadležnih institucija.

Vlajić je rekao i da nema nikakvih podataka o toku istrage.

"Vrijeme je da nadležni nešto zvanično kažu - policija i tužilastvo a ne političari", rekao je Vlajić.

Predsjednik Kosova Hašim Tači rekao je juče za N1 da su motivi zločina kriminalne prirode, da će počinioci biti otkriveni iako će istina nekoga boljeti. Tači je dodao da će Priština sarađivati sa Beogradom u cilju rasvetljavanja ubistva.

Ivanović je ubijen iz pištolja sa šest metaka u ledja 16. januara u Kosvoskoj Mitrovici isped sedišta GI SDP čiji je bio lider.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније