Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 07. 2013. 09:20 >> 10:16
43

POSJETA RUSIJI

Irinej kod Putina, ide i Amfilohije

Patrijarh Srpske parvoslavne crkve (SPC) Irinej posjetiće Rusiju, na poziv ruskog patrijarha Kirila. U toku trinaestodnevne posjete Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji, osim sa visokosveštenstvom, Irinej će se sresti i s predsjednicima te tri države.

 

Već u srijedu, patrijarh SPC će razgovarati sa patrijarhom Kirilom, potom će u četvrtak posjetiti Sergijev Posad i gradić Sofrino gdje se šije odeća za svešenike i slikaju poznate ikone.

Srpska delegacija će, pišu beogradski mediji, potom vozom iz Moskve doputovati u Sankt Peterburg.

Ruski predsjednik Vladimir Putin će primiti Irineja 25. jula, nakon čega će srpski patrijarh otputovati u Kijev, gdje će boraviti dva dana na svečanosti obilježavanja krštenja Rusije.

Predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič je na tu svečanost pozvao sve predsjednike pravoslavnih država. Iz ukrajinske prijestonice, prvi po časti u SPC putuje u Minsk gde će ih primiti bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

U pratnji Irineja je više vladika među kojima su i Amfilohije i Irinej Bulović.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније