Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 07. 2013. 21:48 >> 21:48

"LOŠI KUPCI IZ REGIONA"

Ulični prodavci slabo zaradili od Egzita

Ulični prodavci u Novom Sadu kažu da je zarada tokom festivala Egzit bila znatno slabija nego prethodnih godina, piše B92.

Ulični prodavci, prema pisanju beogradskog medija, tvrde da je ovo možda za njihov „biznis" najslabiji Egzit, iako je posjeta najveća u posljednjih pet godina, a osnovni razlog za pad prodaje vide u tome što je na ovogodišnji Egzit došlo dosta manje Britanaca koji su prošle godine bili glavne mušterije i koji „nijesu ni pitali za cijenu".

Po riječima prodavaca na ovogodišnjem Egzitu definitivno je promijenjena struktura posjetilaca, jer je za razliku od ranije bilo više posjetilaca iz regiona u odnosu na goste iz zapadne Evrope i drugih kontinenata, a to prodavcima nikako ne odgovara jer, kako je za B92 rekla prodavačica suvenira, „od ovih iz regiona se i ne očekuju da nešto kupe".

Posjetiocima Festivala ulični prodavci su ponudili široku paletu proizvoda od pištaljki, leptir mašni, majca, magneta sa „meme znacima" poznatim sa internet društvenih mreža, raznobojnih perika, do pomenutih svjetlećih narukvica i naočara.

Magneti sa znakom Egzita, svjetleće narkuvice, šarene perike kao i najrazličitije vrste naočara, ipak, su se prilično dobro prodavali, pa prodavci nijesu baš ostali potpuno bez zarade. Zadovoljni mogu biti i umjetnici za ocrtavanje lica - popularni „facepainting" ispred čijih „ateljea" su nerijetko bili prilično dugački redovi.

Ono što je bilo primijetno, a što ne ide na ruku uličnih prodavaca, jeste da su inspekcijske službe ove godine mnogo ažurnije radile svoj posao, piše B92.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније