Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

10. 02. 2018. 08:15 >> 08:15
15

VUČIĆ U ZAGREBU

Bez priče o izvinjenju i ratnoj odšteti

Izvinjenje za "agresiju" na Hrvatsku i ratna odšteta nijesu na dnevnom redu posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje Hina u kabinetu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

To, kako se navodi, dodatno podstiče nagađanja da se šefica države i vlada nijesu usuglasili oko Vučićeve posjete.

Osjetljiva otvorena pitanja iz vremena raspada bivše Jugoslavije i rata 1990-ih godina dominiraće razgovorima Vučića i Grabar Kitarović koja će mu biti domaćin tokom dvodnevne posjete Hrvatskoj, piše hrvatska agencija.

Da bi sa Vučićem trebalo da razgovara i o ratnoj odšteti izjavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković, a izvinjenje uoči dolaska u Zagreb zatražio je potpredsjednik njegove vlade i ministar odbrane Damir Krstičević.

Međutim, u kabinetu hrvatske predsjednice kažu da ratna odšteta nije među temama koje su ovih dana usuglašavali predsjedništvo i vlada i koje su tihom diplomatijom dogovorene s Beogradom.

Upitani zašto je onda Plenković na sjednici vlade otvorio to pitanje, saradnici Grabar Kitarović kažu da bi to "trebalo pitati njega".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније