Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 02. 2018. 22:07   >>  22:08 4

NA KRAJU 2017.

Srbija u suficitu 40 milijardi dinara

Budžet Srbije je, na kraju 2017. bio u suficitu od gotovo 40 milijardi dinara jer su prihodi iznosili od 1.119,1 milijardu, a rashodi 1.085,2 milijarde dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija te zemlje.

Ukupni prihodi budžeta naplaćeni u decembru iznosili su 93,4 milijarde dinara, a poreski prihodi iznosili su 80,2 milijarde dinara, javlja Beta.

Najveći dio poreskih prihoda, 37,5 milijardi dinara ostvaren je od poreza na dodatu vrijednost (PDV), a po osnovu akciza naplaćeno je 24,9 milijardi dinara.

U decembru je tradicionalno naplata poreza na dohodak znatno veća u odnosu na ostale mjesece, s obzirom na isplate "trinaeste plate", bonusa, nagrada i ostalih jednokratnih plaćanja, navelo je Ministarstvo finansija Srbije.

"Po prvi put od 2005. godine, na nivou opšte države u 2017. godini zabilježen je ukupan fiskalni suficit u iznosu od 52,3 milijarde dinara što je 1,2 odsto BDP i primarni fiskalni suficit u iznosu od 173 milijarde dinara (3,9 odsto BDP)", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније