Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

(B92)

03. 02. 2018. 18:11 >> 18:25
5

NEZADOVOLJNI IZVJEŠTAVANJEM

Sjutra protest opozicije ispred RTS-a

Opozicione srbijanske partije su za sjutra najavile protest ispred zgrade Radio-Televizije Srbije u Beogradu.

Opozicionari će protestovati, nakon što se sa predstavnicima Upravnog odbora RTS-a, danas nijesu dogovorili o načinu izvještavanja RTS-a o aktivnostima opozicije.

Nakon neuspješnog sastanka, predstavnik Pokreta slobodnih građana (PSG) Rade Veljanovski je kazao novinarima da nijesu dobili zadovoljavajući odgovor i da pozivaju građane na protest ispred zgrade RTS-a u nedjelju, u 19 sati.

"Oni moraju da shvate da je RTS medijska kuća svih građana Beograda i Srbije, a ne samo vlasti i ljudi koji su uz nju", kazao je Veljanovski koji je nekada bio novinar RTS.

Veljanovski tvrdi da su tražili da RTS radi po zakonu i dodao da su tražili i ostavke direktora RTS-a Dragana Bujoševića, predsjednika UO Vladimira Vuletića i urednika Informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića.

"Mi smo istakli da pratimo rad RTS-a, da smo njime nezadovoljni već duže vrijeme, da RTS ne poštuje zakon, novinarske, profesionalne i etičke standarde, da favorizuje jednu političku opciju i njenog lidera i kandidate s te liste" za predstojeće gradske izbore u Beogradu, kazao je Veljanovski.

Povodom zahtjeva opozicije, predsjednik Upravnog odbora RTS-a Vuletić je rekao da su njegova i ostavke direktora i urednika informativnog programa RTS-a regulisane zakonom o javnim servisima i da oni mogu biti i smijenjeni ukoliko prekrše propise.

"Mnogi smatraju da RTS ne radi dobro, mnogi smatraju da radi dobro, ali jedini koji po zakonu o tome smije da daje svoje mišljenje je Programski savjet", poručio je Vuletić.

Upitan šta je bila svrha današnjeg sastanka, Vuletić je odgovorio da je "bilo ljudski da se izađe u susret" opoziciji i da se odgovori na njeno pismo sa zahtjevima.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније