Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 07. 2013. 10:21 >> 10:22

DAČIĆ PACIFISTA

Nećemo tenkovima braniti Kosovo

Premijer Srbije Ivica Dačić kazao je da ta zemlja "neće tenkovima i bajonetima braniti Kosovo". On je, gostujući sinoć na Televiziji B92, rekao da bi Srbija, da je to htjela, branila Kosovo kad je Priština proglasila nezavisnot.

 

 

Dačić je rekao da su se on i potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić dogovorili da mijenjaju Srbiju nabolje i da pritom ne vode računa o ličnom rejtingu ili poziciji sopstvene stranke.

'Da je (Srbija) htjela, branila bi ga (Kosovo) kad je proglašena nezavisnost. Došli smo u situaciju da - ili ćemo izgubiti budućnost i sjedjeti na bajonetima, ili ćemo rješavati to pitanje na najmanje bolan način", kazao je Dačić.

On je rekao da je srbijanska vlada otvaranjem pregovora s Evropskom unijom "ostvarila istorijski cilj". Istakao je i kako će ostati zapamćen u istoriji "kao premijer vlade koja je otvorila pregovore sa EU".

"Sigurno da za sve probleme građani krive one koji su na vlasti. Ali imajući u vidu sve što nas je pratilo ovu godinu, mogu mirne savjesti da kažem da je ova vlada ostvarila jedan ozbiljan korak, a to je otvaranje pregovara s EU. To je rezultat sam po sebi. To će ostati zapisano u istoriji", rekao je Dačić i istakao da ništa ne bi uspio bez Aleksandra Vučića s kojim je "postigao velike rezultate".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније